Hoofdpagina

Uit ESRAC

Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom bij ESRAC!

ESRAC is de Eindhovense Studenten Radio Amateur Club. Wij zijn een dispuut van de Elektrotechnische Studievereniging Thor aan de Technische Universiteit Eindhoven.


Agenda 2011


File:NAC.jpg Iedere eerste dinsdag van de maand:

Nordic Activity Contest

Eten wordt besteld rond 18:00!


Frisdrank bij ESRAC

€ 0,50


Nieuws

Excursie Philips Healthcare 19 april (geplaatst 5-4-2011)

Op 19 april brengt ESRAC met zijn leden een bezoekje bij Philips Healthcare in Best. Hier zullen we een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum waar we de portfolio van Philips Healthcare zullen zien. Dan volgt een rondleiding in het RF-lab voor MR systemen, bij de MR testafdeling en tenslotte een rondleiding in de interventionele röntgen testafdeling.

Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar het bestuur om je aan te melden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen, reageer dus snel. De excursie is in samenwerking met het dispuut ODIN. Deelname is gratis voor leden van ESRAC of ODIN.


Radio Vlooienmarkt 12 maart (geplaatst 21-2-2011)

Dit jaar heeft ESRAC haar eigen stand op de Landelijke Radio Vlooienmarkt in het Autotron te Rosmalen. Hier zullen we apparatuur en onderdelen verkopen in samenwerking met de Maxwell Stichting. De beurs vindt plaats in het Autotron te Rosmalen en is geopend van 9.00 tot 15.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,- per persoon. Voor meer informatie over de beurs, ga naar www.radiovlooienmarkt.nl.


FM bugs solderen met ESRAC Woensdag 23 Februari (geplaatst 15-2-2011)

Op woensdag 23 februari organiseert ESRAC weer een FM bug workshop. In twee uurtjes of minder kun je je eigen FM zendertje bouwen. Wij zorgen voor de printplaten, onderdelen, soldeerbouten, cake en fris. Zelf moet je alleen een kniptang, schroevendraaier en eventueel mp3-speler meenemen. Deelname is gratis! We verzamelen het vierde uur bij ESRAC op 13.19. Schrijf je snel in, er zijn maar een beperkt aantal printjes beschikbaar. Als je mee wilt doen, mail naar bestuur@esrac.ele.tue.nl


Nieuw Bestuur Collegejaar 2010-2011

ESRAC verwelkomt Pasquale van Heumen als haar nieuwe Secretaris!

Ik ben Pasquale van Heumen wonende te Drunen. Ik ben 2e-jaarsstudent bij Electrical Engineering. Mijn interesse voor zendamateurisme is ontstaan doordat er bij ons vroeger in de straat meerdere mensen waren die dit deden. Ook het jaarlijkse Jamboree on the Air van de scouting heb ik meegemaakt en vond dat altijd wel iets hebben. Dat was allemaal op jonge leeftijd en heb eigenlijk nooit de moeite genomen om zelf apperatuur te verzamelen en mijn zendvergunning te halen. Toen ik ESRAC ontdekte leek het me leuk om lid te worden en alsnog iets te gaan doen met mijn interesse voor zendamateurisme.

Ondanks dat ik pas lid ben neem ik ook al gelijk een bestuurstaak op me. Dit heeft voornamelijk te maken met het voortbestaan van ESRAC. Zover ik begrepen heb zit het huidige bestuur al enkele jaren. Voor komend jaar hadden ze nog één persoon nodig om een bestuur te kunnen vormen. Zonder bestuur heeft ESRAC geen bestaansrecht meer binnen e.t.s.v. Thor en zou volgens de huidige plannen het dispuut in een slaapconstructie gezet worden. Ik zou het zonde vinden als dit moet gebeuren en daarom heb ik ervoor gekozen het bestuur compleet te maken.


ESRAC zoekt bestuur (geplaatst 7-9-2010)

Het afgelopen jaar heeft ESRAC een vierkoppig bestuur gehad. In het nieuwe schooljaar (2010-2011) nemen twee van onze bestuursleden afscheid. Omdat de vereniging normaal een driekoppig bestuur heeft (Voorzitter, Secretaris en Penningmeester) zoeken we nog een derde persoon om ons bestuur aan te vullen. Interesse? Kom langs op onze reguliere openingstijden, tijdens de NAC, of mail ons!


Gouden Speld PA0IB en PA3DSC (geplaatst 2-6-2010)

Voor hun tomeloze inzet voor onder andere het station op de TU/e, hebben Steef PA0IB en Martin PA3DSC een Gouden Speld van de Veron in ontvangst mogen nemen. Deze heugdelijke gebeurtenis staat verder beschreven in Media:Goudenspeldpa0ibpa3dsc.pdf (PDF). Steef, Martin, gefeliciteerd!


Veron pinksterkamp met rondleiding radiotelescoop (geplaatst 25-5-2010)

Het Veron Pinksterkamp was weer een groot succes. Voor de foto's, zie de site van Gert PG5D en het log van Charl PA2CAP.


24-up met lustrum roepletters PA30ESRAC (geplaatst 14-5-2010)

De 24-up met onze lustrum roepletters is weer geweest. Met de ESRAC-crew hebben we het station 24 uur lang bemand, en hebben we ook aan oscillators geklust. De roepletters zijn de rest van de week nog geldig.


ESRAC FM-Bugjes soldeer workshop (geplaatst 11-2-2010)

Esrac organiseert op 24 februari en 4 maart een FM-bugjes soldeer workshop. Tijdens deze middag kun je zelf een fm zendertje maken om je eigen piratenstation mee te beginnen.

Deelname is gratis, wij zorgen voor de bouwpakketjes, zelf moet je alleen even een tang en schroevendraaier mee nemen. Uiteraard moet je jezelf ook even aanmelden.

Aanmelden kan ouderwets via de lijsten op de deur van ESRAC (PT 13.19) of bij het THOR hok.


Algemene Ledenvergadering (geplaatst 8-11-2009)

Op dinsdag 10 november vindt de jaarlijkse ALV plaats. Deze begint om 19:00 uur in gebouw potentiaal kamer 2.19.

Persoonlijke instellingen